voor isolatie en techniek

"Wij hebben dankzij Technisol al 280 euro bespaart op energiekosten!"

Fam. Ekeren | Sliedrecht
Ga naar woningisolatie

Actueel

07-06 | Heeft mijn woning isolatie nodig?

In Nederland treffen we veel verschillende huizen aan. Ieder huis vraagt om zijn eigen manier van isolatie. Benieuwd naar welke maatregelen er effectief zullen zijn in uw geval? Lees snel verder.

Er is grofweg een aantal periodes aan te wijzen in woningen die een eigen bouwstijl kennen. In deze periodes werden in Nederland veelal dezelfde bouwtechnieken toegepast, waardoor de behoefte van isolatiemaatregelen vaak overeenkomen.

Woningen tot 1975

Alle woningen die van voor 1975 zijn, zijn vrijwel niet of weinig geïsoleerd. U heeft bij een dergelijke woning dus profijt van alle soorten isolatie:

Woning van 1976-1982

In deze periode zijn de huizen enigszins geïsoleerd. Het gaat om zeer matige isolatie en dubbele beglazing in de benedenverdiepingen. Bij deze woningen komen we de eerste vloerisolaties tegen. Toch werd vloerisolatie vrijwel niet gedaan in deze tijd. Met een huis uit deze periode kunt u flink profiteren van:

Woningen van 1983-1991

In deze periode is bij steeds meer huizen isolatie toegepast, met name in de buitenmuren. Deze isolatie voldoet meestal niet meer aan de huidige normen. Tegenwoordig wordt er een veel groter rendement uit isolatie gehaald. Bij deze woningen kunt u profiteren van verschillende isolatiemaatregelen:

Woningen na 1992

Veel woningen in deze periode zijn voorzien van goede isolatie. Uiteraard is het mogelijk dat deze verbeterd kan worden met de huidige isolatiematerialen. Wij nemen graag een kijkje om te kijken of we u verder kunnen helpen.

Voordelen woningisolatie

1. Energierekening daalt: U zult al aanzienlijk minder gaan betalen voor de energierekening. Een voorbeeld: Een huis met slechte isolatie verbruikt gemiddeld 3.300 m3 gas per jaar. Een woning met goede isolatie komt onder de 1.000 m3 uit per jaar.
2. Wooncomfort stijgt: U heeft in de winters geen kou en in de zomer krijgt de hitte geen kans om binnen te dringen. U profiteert dus een jaar lang van woningisolatie.
3. Minder vocht in huis: Uw huis zal gezonder aanvoelen. Met name bij het nemen van vloerisolatie zult u merken dat er minder vocht het huis binnendringt. Goed voor uw gezondheid en de vloer.

Doe uw aanvraag

Wij maken vrijblijvend een zeer scherpe offerte voor u. Doe uw aanvraag en ontvang binnen 2 werkdagen reactie van ons.

Neem direct contact op